
انتخاب تایم فریم مناسب تاثیر بسیار زیادی بر موفقیت معاملات دارد. امروز در این مقاله به شرح نحوه انتخاب تایم فریم مناسب می پردازیم.
تایم فریم چیست؟
تایم فریم یا دوره تناوب قیمت به مدت زمانی اشاره دارد که طی آن یک میله قیمت یا یک کندل (Candle) در نمودار تشکیل میشود. این بازه بسته به میزان دادههای موجود، ممکن است از یک ثانیه تا یک سال و حتی بزرگتر باشد. مثلاً اگر تایم فریم ما ۵ دقیقه باشد، هر میله قیمت، نشاندهنده تغییرات قیمت در ۵ دقیقه است. تایم فریم در واقع یک برش یا بخشی از زمان است که تحلیلگر برای بررسی و تحلیل رفتار یک بازار یا یک ارز انتخاب میکند. بهطور کلی، یک تایم فریم دو چیز را برای معاملهگر مشخص میکند:
- میزان ریسک در معامله
- مدت زمانی که طول میکشد تا نتیجه تحلیل و معامله یک معاملهگر مشخص شود.
برای مثال اگر یک معاملهگر از تایم فریم هفتگی استفاده کند، ریسک بسیار کمتری متحمل میشود، اما برای کسب سود و رسیدن به هدف باید چند هفته تا چند ماه منتظر بماند. در مقابل، اگر معاملهگر در تایم فریم ۱ دقیقهای تحلیل و معامله انجام دهد، نتیجه معامله در چند دقیقه مشخص خواهد شد، اما این کار ریسک بسیار زیادی دارد.. تایم فریمها علاوه بر اینکه ابزاری برای تأیید روند هستند، برای شناسایی سطوح حیاتی بسیار مفید و کاربردی هستند. مقاومتی که بیش از یک سال در نمودار روزانه مشاهده میشود، بسیار مهمتر از سطح حمایت در نمودار ۵ دقیقهای است که فقط برای چند ساعت اعتبار دارد.
بهترین تایم فریم برای معاملات کدام است؟
انتخاب تایم فریم رابطه مستقیمی با نوع استراتژی ترید شما دارد و با توجه به اینکه می خواهید روزانه ترید کنید یا بلند مدت تایم فریمی که باید انتخاب کنید متفاوت است.
معاملات روزانه
ورود و خروج به این نوع معاملات در طول یک یا چند روز معاملاتی انجام میشود. یک معاملهگر روزانه که بهدنبال سود سریع است است، ممکن است در یک ماه بیش از ده بار معامله انجام دهد. این نوع معاملهگر اغلب از تایم فریمهای ساعتی استفاده میکند.
معاملات مومنتوم
در این نوع، معاملهگر شروع به خرید ارزهایی کرده که قیمت آنها در حال افزایش است و هنگامی که به نظر میرسد به اوج خود رسیدهاند، آنها را میفروشد. ریسک این مدل از معاملات، ورود زودهنگام و خروج دیرتر از بازار است. این نوع معاملات معمولاً از چند ساعت تا چند روز به طول میانجامد.
معاملات سوینگ
این نوع از معاملات روشی برای کسب سود در یک ارز یا سهام در کوتاهمدت و میانمدت طی بازه زمانی چند روز تا چند هفته است. بازه زمانی مدنظر در این معاملات از یک هفته به بالا است. شایان ذکر است در این معاملات تحلیل فاندامنتال هم جایگاه ویژهای دارد.
معاملات موقعیت
در این نوع معاملات، فرد برای مدت طولانی (چندماهه یا حتی چندساله)، یک دارایی را خریداری میکند. معاملهگران از حرکات کوتاهمدت قیمت، بهمنظور نفع و سودآوری در بلندمدت چشمپوشی میکنند. تایم فریمهای هفتگی و ماهانه برای این نوع معاملات مناسب هستند.
به صورت کلی
تایم فریم 1 الی 4 ساعته برای پیدا کردن نقطه ورود مناسب به بازار استفاده می شود.
تایم فریم روزانه برای پیدا کردن نقاط احتمالی بازگشت استفاده می شود.
تایم فریم هفتگی برای پیدا کردن جهت کنونی بازار استفاده می شود.
تایم فریم ماهانه برای درک مسیر کلی بازار استفاده می شود.