
ریپل یکی از جذاب ترین و پرحاشیه ترین ارز های بازار است که محال است تا به امروز در مورد آن چیزی نشنیده باشید. امروز در این مقاله به توضیح کامل رمز ارز ریپل می پردازیم.
اولین و مهم ترین نکته:
توکن XRP ریپل نیست! بله بهتره همین ابتدا به ذکر این نکته بپردازیم که توکن XRP که در بازار رمز ارز ها معامله می شود یکی از محصولات شرکت ریپل است. ریپل (Ripple) یک شرکت بزرگ واقع در سانفرانسیسکو آمریکاست که برای بانکها و نهادهای مالی محصولات مالی غیرمتمرکز میسازد. هدف ریپل این است که بتواند انتقال پول بین بانکی و بینالمللی را سریعتر، ارزانتر و غیرمتمرکزتر کند که البته این هدف تا حد زیادی محقق شده است و اکنون بانکها و شرکتهای مالی بزرگی برای انجام انتقالهای پولی خود از محصولات ریپل استفاده میکنند. ریپل چند محصول گوناگون برای بانکها و موسسات مالی طراحی کرده است که فقط یکی از آنها با ارز دیجیتال XRP کار میکند. بنابراین، شما وقتی XRP میخرید، روی یکی از محصولات شرکت ریپل سرمایهگذاری کردهاید نه خود ریپل درصورتی که با خرید اتریوم یا بیت کوین شما مستقیما روی شبکه اریوم یا بیت کوین سرمایه گذاری کردید.
البته لازم به ذکر است در میان کاربران بازار رمز ارز ها ریپل به معنای همان توکن XRP بکار میرود. ولی باید بدانید که در حقیقت این دو مفهوم از یکدیگر جدا هستند.
چند محصول شرکت ریپل:
- ایکس ویا (xVia)
- ایکس رپید (xRapid)
- ایکس کارنت (xCurrent)
تاریخچه ریپل:
ریپل توکنهای خود را با عنوان XRP در ژانویه سال ۲۰۱۳ معرفی کرد. طبق ادعای شرکت، بهمانند بیت کوین XRP نیز بر پایه یک زنجیره عمومی و امضاهای رمزنگاریشده ایجاد شده است. از همین رو به یک شبکه اولیه که بر پایه اعتمادسازی بنا شده یا هرگونه درگاهی نیاز ندارد. XRP میتواند بهصورت مستقیم از یک کاربر به کاربر دیگر منتقل شود و انتقال آنها نیازی به درگاه نداشته و بدون خطراتی که طرفین تراکنش را تهدید میکند، انجام میشود.
کمی بعد در آوریل 2013، اوپن کوین شرکت فعلی ریپل توانست از شرکتها و افرادی نظیر «گوگل ونچرز»، «اندرسن هورویتز»، IDG Capital Partners، FF Angels، «لایت اسپید»، «بیت کوین اپرتونیتی فاند» و «وست ونچرز»، بودجهای یک و نیم میلیون دلاری دریافت کند. از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، ریپل به شدت رشد کرد. در ابتدا و در سال ۲۰۱۴ قیمت ارز دیجیتال XRP بیش چند صد درصد افزایش یافت و با عبور از لایت کوین (آن زمان اتریوم عرضه نشده بود) به رتبه دوم بازار رسید. ریپل طی چهار سال توانست با بیش از ۱۰۰ بانک و شرکت مالی بزرگ قرارداد همکاری ببندد و مجوزهای زیادی از دولت ایالات متحده آمریکا کسب کند. اوایل سال ۲۰۱۸ دوران اوج ریپل بود که ارزش کل آن به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسید. کاری که کمتر شرکتی در آمریکا توانسته بود طی این مدت کم انجام دهد.
کیف پول های ریپل: سیاست های توکن XRP با بقیه رمز ارز ها کمی متفاوت است. برای مثال برای افتتاح حساب ریپل باید 20 ریپل پرداخت کنید. یعنی بعد از ساخت کیف پول ریپل در هر پلتفرمی بعد از واریز 20 واحد ریپل می توانید بقیه ریپل ها را واریز یا برداشت کنید.
بهترین کیف پول های ریپل بشرح زیر می باشد:
کیف پول سخت افزاری لجر
کیف پول توست
کیف پول اتمیک والت
کیف پول کوینومی